Les libèl·lules de Sant Feliu de Pallerols

Sortida matinal (11 – 15 h) per conèixer les libèl·lules de Sant Feliu de Pallerols.

Es farà un recorregut pel riu Brugent i altres zones humides per observar aquests insectes. La sortida s’iniciarà a partir de les 11 h ja que les libèllules són més actives en hores de sol i acabarà cap a les 15 h..

Les libèl·lules i espiadimonis són uns bons indicadors de l’estat dels ecositemes aquàtics (rius, rieres, basses, estanys…) i s’utilitzen en molts estudis. També es fan seguiments al llarg dels anys per veure l’evolució dels hàbitats. Precisament al riu Brugent hi ha una estació de llarg seguiment des de fa 12 anys i a on ja s’han observat algunes evolucions negatives d’algunes espècies sensibles, fonamentalment per les repetides sequeres i per la nitrificació dels ambients.

L’activitat comença des de l’aparcament de l’Estació, i està coorganitzada amb l’Ajuntament de Sant Feliu de Pallerols, L’Esbart de la Vall d’Hostoles i el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, amb el suport de la Diputació de Girona.

 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *