Atles 5×5 km de les libèl·lules de la Garrotxa

Projecte participatiu “Atles de les libèl·lules i dels espiadimonis de la Garrotxa”

 

El divendres 19 d’abril de 2024, a les 19 h, a la sala de l’Esbart de Sant Feliu de Pallerols es presenta el projecte “Atles de les libèl·lules i dels espiadimonis de la Garrotxa“.

 

L’any 2007 l’entitat va publicar el primer volum de les Monografies de Patrimoni Natural “Libèl·lules de la Garrotxa” amb les fitxes i fotografies de les 44 espècies d’odonats detectades fins al moment a la comarca de la Garrotxa.

Les libèl·lules de la Garrotxa 2007

 

L’any 2021 el Grup d’Estudi de les Libèl·lules de Sant Feliu de Pallerols integrat per una cinquentena de persones va elaborar el projecte de l’atles 1×1 km del municipi de Sant Feliu de Pallerols i va publicar el llibre ” Libèl·lules i espiadimonis de Sant Feliu de Pallerols”.

 

2024-2025  El projecte que iniciem ara té previst en els anys 2024 i 2025 elaborar el llibre de l’Atles de les libèl·lules i dels espiadimonis de la Garrotxa, i es planteja com un procés participatiu on tothom pot col·laborar independentment dels seus coneixements com del temps disponible. Les libèl·lules són un grup d’insectes molt interessants i fotogènics del qual actualment a la Garrotxa es coneixen 46 espècies diferents, que són fàcils d’identificar i més amb l’ajuda dels nombrosos afeccionats que ja les coneixen. Mitjançant fotografies i guies és molt fàcil de conèixer-les i quan més siguem al projecte millor podrem cobrir la comarca i saber la distribució de les diferents espècies.

Si estàs interessant en participar en aquest projecte col·lectiu vine a la presentació o contacta amb nosaltres.

Anima’t

Quadrícules 5×5 km del projecte: pots encarregar-te d’un quadrat d’aquests observant 3 vegades a l’any (abril-maig, juny-juliol, agost-setembre) quines libèl·lules i espiadimonis hi ha als diferents hàbitats amb aigua (riu, riera, torrent, bassa temporal, basses amb aigua tot l’any).