GRUP D’ORTÒPTERS

Grup d’estudi dels ortòpters (grills, llagostes i saltamartins) de la Garrotxa

38E

A proposta de la Delegació de la Garrotxa de la ICHN, i aprofitant que un membre del grup estava aprofundint en el coneixement d’aquest grup d’insectes, l’any 2009 es va decidir crear el Grup d’Ortòpters, coordinat per Rafael Carbonell Font. El mes de desembre del mateix any ja es van fer unes sessions de reconeixement i determinació.

Més endavant es va crear un Fòrum per a intercanviar dades, arxius i fotografies. El fòrum està obert a qualsevol persona interessada. Si es vol participar, s’ha de contactar a aquesta adreça, explicant una mica qui som i quin interès tenim.

A banda de la bibliografia produïda que s’explica més endavant, s’han fet diversos materials en versió electrònica, els quals són accessibles una vegada aprovats els membres dels grup. El més important és la Base de Dades, actualitzada amb les dades de l’any anterior en curs, però s’han aportat diversos enllaços, claus i trucs per al reconeixement de les espècies.

El nombre total de membres del grup d’ortòpters ha anat creixent fins a 11 persones, tot i que el nombre de persones actives ha anat variant segons les seves disponibilitats. Una de les formules que hem fet servir per a arribar a diferents localitats és la de les visites domiciliàries a la tarda, quedant-nos a sopar per després fer sortides nocturnes.

Objectius

Bibliografia

Nombre d’espècies

Enllaços interessants