Vols participar en projectes?

L’entitat treballa en diferents projectes de divulgació, de recerca i de conservació. Si vols participar contacta amb nosaltres!

Els projectes participatius els dissenyem de manera que poden participar tant persones sense coneixement previs i mab disponibilitat puntual de temps com altres que dispossen de més coneixemetn i temps.

Projects participatius en curs:

Flora 

Projecte “Pobles Botànics del Pirineu”  (2024-2026)

Ciutadans, ajuntaments, entitats i administracions acorden i gestionen un programa d’accions participatives de millora del coneixement botànic del municipi i de la seva conservació.

La segona fase d’aquest projecte s’acaba el novembre de 2026 i  estem treballant ja amb 3 municipis de la Garrotxa i 3 del Ripollès.

Més informació

Projecte “Guia fotogràfica de la flora de la Garrotxa”  (2023-2024)

Elaboració d’un llibre de la  flora de la Garrotxa. La publicació és un catàleg il·lustrat amb fotografies dels participants, en format guia, que recull la llista de les més de 2000 plantes amb flor que hem detetcatt a la comarca de la Garrotxa. Actualment comptem amb més de 50 participants que ja han apaortat fotografies de més de 1000 plantes.

El projecte s’acaba el juny de 2024 i  l’edició del llibre es contempla per a l’octubre de 2024.

Més informació

Recuperació d’hàbitats

Projecte “Recuperació de la roureda humida de roure pènol del mas Tarut” (2024-2025)

Actuacions de conservació per transformar una arbreda ruderalizada en una roureda humida de roure pènol. L’equip de voluntaris particpa en com s¡ha de millorar l’hàbitat i la biodiversitat d’aquesta arbreda situada a Olot. Actuament comptem amb uns 20 voluntaris que plantegen accions de millora a l’espai tant per millorar l’estructura del bosc, com per enriquir la flora i la fauna de l’indret.

El projecte finalitza al desembre de 2025.

Més informació

Libèl·lules i espiadimonis de la Garrotxa

Projecte “Llibre de les libèl·lules i espiadimonis de la Garrotxa. Atles 5×5 km” (2024-2025)

Estudi de les espècies de libèl·lules i espiadimonis i la seva distribució a la comarca de la Garrotxa. L’equip de participants en el projecte prospecta tota la comarca de la Garrotxa detectants les espècies de libèl·lules, fent fotografies, i elabora el llibre catàleg d’espècies amb els mapes de distribució en quadrícules 5×5 km.

El projecte finalitza l’octubre del 2025.

Més informació