Guia de Flora de la Garrotxa

Vols participar en l’elaboració del llibre “Guia de flora i vegetació de la Garrotxa?
La delegació de la Garrotxa de la ICHN enguany elabora de manera participativa una guia fotogràfica de la flora de la comarca.
Aquest projecte el plantegem aquest any perquè el llibre de “Plantes de la Garrotxa” que vam editar l’any 2010 s’ha exhaurit i existeix força demanda d’un llibre d’aquestes característiques per a la gent que s’inicia en la botànica. El llibre exhaurit era una guia de butxaca de 120 pàgines amb una guia fotogràfica de les 240 plantes més comunes o singulars de la Garrotxa. En aquell moment es va plantejar que fos un llibre participatiu en el qual es van engrescar dues persones per portar l’edició i 13 persones que van fer les fotografies (https://issuu.com/ichn_garrotxa/docs/plantesdelagarrotxa_2010?layout=http%3A%2F%2Fskin.issuu.com%2Fv%2Flight%2Flayout.xml&showFlipBtn=true)
Ens interessa aquest projecte perquè pot ser una oportunitat per a moltes persones per aprendre durant el procés, de manera que vagin fotografiant plantes que no coneix i en penjar-les, la resta de la gent indiquin de quina planta es tracta.
També ens interessa el projecte per poder desenvolupar un procés participatiu engrescador.
El projecte actual té una durada de 7 mesos, a finals de novembre el llibre ha d’estar editat.
Inicialment estem pensant en una guia de butxaca amb fotografies de comunitats vegetals i d’unes 700 espècies de les més de 2.000 que fins al moment hem trobat a la Garrotxa.

En aquests moments es crearà un grup de Whatsapp on inscriurem a tots els interessats i que té com a objectiu difondre les sortides que s’organitzaran, que la gent pugui quedar per fer fotografies i penjar-les, per fer consultes sobre les plantes que fotografieu, i per convocar les reunions de coordinació del projecte i d’edició del llibre per la gent que no només vulgui aportar fotografies.

Procés:
Maig-setembre: fotografia de plantes, enviar-les al grup de Whatsapp, consultes… En aquest període treballarem amb les fotografies amb baixa resolució per poder-les enviar per whatsapp i no tenir problemes de col·lapsament, i després es farà la selecció de fotos per demanar als autors els originals necessaris en bona resolució per l’edició del llibre.
Agost-setembre: selecció de fotografies per al llibre, enviament de les fotografies originals seleccionades, planificació de l’edició del llibre, maquetació
Setembre i octubre: Texts i maquetació, revisió
Octubre: Impremta
Participació: la gent pot participar independentment del temps que pugui dedicar i del seu coneixement. Hi haurà persones que participaran aportant una o poques fotografies i altres moltes, o algunes es poden implicar més fins i tot en anar definint com s’editarà el llibre. Això depèn de vosaltres.
L‘autoria  del llibre serà genèrica, del Grup d’estudi de a Flora de la Garrotxa, que de moment és el nom del grup, encara que als llibre constarà tota la gent que hi participi, tant amb les fotografies com en els textos, i l’edició del llibre.
Inscripcions al grup: xevioliver@gmail.com