Sortida nocturna per conèixer grills i altres animals nocturns (2/10/2021)

El passat 2 d’octubre de 2021 es va fer una sortida nocturna per detectar ortòpters i altres animals nocturns a Maià de Montcal, de 20:30 a 21:30 h. Es tractava de detectar el cant amb l’oïda, amb l’ajuda d’un detector de rat-penats, i seguidament amb la vista, amb l’ajuda de llanternes. Hi van assistir 20 persones, la major part de Maià de Montcal, ja que no es va fer difusió fora de la Garrotxa. Dies abans ja es preveia que l’activitat dels ortòpters estava bastant aturada -potser pel fred-, però tot i així es van detectar quatres espècies, Tettigonia viridissima, Uromenus rugosicollis, Gryllus bimaculatus, totes tres per la vista i Eumodicogryllus bordigalensis en estadi de nimfa, per la vista, així com l’escarabat Blaps lusitanica, un centpeus Lithobius, un mascle de Mantis religiosa i una tisoreta Euborellia moesta.  E l guia de la sortida duia un ordinador portàtil per poder escoltar millor els cants i comparar-los amb els que sentíem al camp, i també a velocitat al·lentida, per sentir les diferències entre espècies semblants, així com per poder veure els oscil·logrames i espectrosonogrames de les espècies detectades. La gent va aprofitar per fer moltes preguntes i va gaudir molt de l’activitat. L’activitat es va fer des de la Delegació de la Garrotxa de l’ICHN i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Maià de Montcal.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *