Dia dels grills i saltamartins (18/9/2021)

El passat 18 de setembre es va fer una diada de descoberta dels grills i saltamartins a Riudaura. Segurament a causa de la poca difusió, sols a través de grups de WhatsApp, sols hi va haver 4 assistents. La diada estava inicialment pensada per fer petites sortides a l’entorn de la vil·la al matí, a la tarda i a la nit, però sols es va fer la del matí ja que el temps meteorològic va empitjorar, cobrint-se el cel de núvols i aturant l’activitat dels ortòpters, per la qual cosa es va avisar als altres participants apuntats (1 + 1) que s’anul·lava.

Durant la sortida es van detectar 9 tàxons, concretament i per ordre d’abundància Pezotettix giornae, Omocestus rufipes, Calliptamus italicus, Ruspolia nitidula, Euchorthippus elegantulus, Chorthippus sp. (brunneus/jacobsi), Aiolopus strepens, Phaneroptera nana i Tetrix sp.

L’activitat, anomenada “Dia dels grills i dels saltamartins” s’organitza cada any des de A ntaxius, Grup d’Estudi dels Ortòpters de Catalunya i es va fer a diferents comarques.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *