Tertúlia naturalista “La Flora amenaçada de la Garrotxa i el Ripollès”

El proper dijous 11 de febrer, a les 20:30 h, la delegació de la Garrotxa de la Institució Catalana d’Història Natural ha programat la tertúlia naturalista “La Flora amenaçada de la Garrotxa i el Ripollès”.

La tertúlia serà iniciada amb una presentació sobre plantes amenaçades i alguns dels resultats del Programa de seguiment i conservació de la Flora amenaçada de la Garrotxa i el Ripollès, que gestiona la delegació de la Garrotxa de la ICHN, i en el qual es controlen 271 localitats de 121 tàxons de flora amenaçada, alguns des de fa més de 20 anys.

En aquests anys s’han executat nombroses actuacions de conservació i acords amb propietaris, ramaders i administracions, que han permès mantenir i millorar algunes poblacions. Però el seguiment del conjunt de localitats de les dues comarques ha permès dimensionar la preocupant pèrdua d’espècies, localitats i exemplars de flora amenaçada que també s’ha detectat en altres grups d’organismes, ja que en els últims 26 anys les seves poblacions s’han reduït a un 51,3%.

Aquest 2021 s’actualitzen les llistes vermelles de la flora vascular de la Garrotxa i del Ripollès, i per tant s’han de visitar i censar totes les localitats per fer una diagnosi completa que es repeteix cada 4 anys per obtenir informació de com han evolucionat les poblacions respecte a l’any 2017.

Horari: 20:30-22:00 h

Link per unir-se a la tertúlia: meet.google.com/jrk-qxmx-hcv

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.