PRESENTACIÓ DEL LLIBRE I TERTÚLIA SOBRE OCELLS I HUMANS – DIJOUS 14 DE JUNY

Des de la Delegació de la Garrotxa de la ICHN et convidem aquest proper dijous dia 14 de juny a la presentació del llibre “Ocells i humans, o viceversa”. En la presentació del llibre hi participarà el seu autor, Carlos Álvarez-Cros. L’acte tindrà lloc a la sala El Caliu de “ELS CATÒLICS” (c/Clivillers, 7 d’Olot) a les 19:30 h del vespre. Quan s’acabi l’acte de presentació del llibre, a partir de les 21:00 h, al mateix restaurant CATÒLICS començarem la 56a Tertúlia Naturalística, que portarà per títol “Ocells i cultura”. Acompanyats de l’autor del llibre, encetarem un interessant debat sobre la relació dels ocells amb les persones i la cultura. El format de tertúlia serà al voltant d’una taula on ens reunirem per sopar o per prendre alguna cosa. Les Tertúlies naturalístiques de la Delegació de la Garrotxa de la ICHN tenen com a objectiu principal ser un punt de trobada de persones interessades en el patrimoni natural de la Garrotxa i estan obertes a tothom.

A “Ocells i humans, o viceversa”, Carlos Alvarez-Cros ens proporciona un viatge per un ventall de llegendes, anècdotes i curiositats al voltant de les relacions històriques entre els ocells i els humans. Moltes espècies d’ocells comparteixen protagonisme amb personatges reals o imaginaris, tan diversos com el déu Apol·lo, la poetessa Safo, la cantant Taylor Swift, el Papa Francesc, en Pau Casals, James Bond i una llarga llista de noms coneguts per tothom. Els casos que explica l’autor els ofereix com a petites entregues, assajos molts curts, on desenvolupa cada historieta. Unes situades en temps antics, altres en èpoques més recents, i fins i tots algunes de contemporànies. En un context que es podria dir de repàs històric, algunes peces expliquen històries sorprenents, altres més conegudes per alguns lectors, però sempre amb un punt de reflexió personal, molt sovint remarcant el cantó conservacionista que manca en una societat poc preocupada pels destins dels ocells. Un llibre per llegir despreocupadament, que ens permet saltar al nostre aire entre capítols, al ser les històries independents, i que ens farà aprendre d’ocells, d’història, i de la societat humana i la seva relació històrica amb els ocells.

Pots consultar altra informació de la Delegació de la Garrotxa de la ICHN a la plana web: http://ichngarrotxa.iec.cat o a www.facebook.com/ichngarrotxa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *