53a Tertúlia Naturalística

Des de la Delegació de la Garrotxa de la ICHN, et convidem a la 53a Tertúlia Naturalística que durem a terme aquest proper dijous dia 8 de març al restaurant CATÒLICS d’Olot (c/Clivillers, 7) a partir de les 21:00 h.

El títol d’aquesta tertúlia serà “L’abella Maia és un sírfid. Comunicació i divulgació del patrimoni natural”. El coneixement del patrimoni natural va avançant, ja sigui de forma lenta o, de tant en tant, una mica més ràpid. Els projectes desenvolupats des de les universitats i els centres de recerca aporten molta informació i novetats al coneixement científic. Els naturalistes amateurs i els voluntaris naturalístics també. Tota la informació aportada per aquests canals referent a la gea, la flora, la fauna i totes les interaccions ecològiques que hi intervenen, configuren el més gran patrimoni de què disposa actualment la humanitat. Un altre tema és si tot aquest coneixement arriba a la població en general i, si hi arriba, com ho fa. La majoria dels científics no ho veuen com una prioritat i quan de bona fe intenten divulgar els seus coneixements, no se’n surten. Els no acadèmics, que moltes vegades tenen com a principal objectiu la divulgació i l’educació ambiental, o no tenen prou mitjans per aconseguir-ho o en ocasions la falta de rigor aigualeix el missatge. I la premsa, la major part de les vegades per ignorància, tracta els temes científics i els referents al patrimoni natural d’una manera molt superficial i buscant l’anècdota superficial. Quines coses podem fer per millorar la comunicació i la divulgació del patrimoni natural? Quina responsabilitat tenen els científics? I els naturalistes afeccionats? I el periodisme científic? Són les entitats naturalistes les que han fer d’enllaç entre el món acadèmic i la gent del poble? Els programes de la tele que tracten temes de patrimoni natural, ajuden o perjudiquen? Els dibuixos animats serveixen per divulgar el patrimoni natural? Tant en Félix Rodríguez de la Fuente, com en David Attenborough, com l’abella Maia o Erase una vez el hombre, són exemples de com divulgar el coneixement de la natura que han marcat generacions, però n’hi ha d’altres. Quins? Ah, per cert, sabeu qui són els germans Kratt? Aquestes i altres preguntes serviran per introduir-nos en un debat apassionant.

Les Tertúlies naturalístiques de la Delegació de la Garrotxa de la ICHN tenen com a objectiu principal ser un punt de trobada de persones interessades en el patrimoni natural de la Garrotxa i estan obertes a tothom.

La idea és trobar-nos per sopar o menjar alguna cosa i aprofitar per parlar de diversos temes: aspectes concrets de fauna, flora o geologia, temes transversals referents a la Garrotxa, projectes previstos o que estan en marxa, …

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *