44a Tertúlia Naturalística

Des de la Delegació de la Garrotxa de la ICHN, et convidem a la 44a Tertúlia Naturalística que durem a terme aquest proper dijous dia 9 de febrer de 2017 al restaurant CATÒLICS d’Olot (c/Clivillers, 7) a partir de les 21:00 h.

El títol d’aquesta tertúlia serà “Els hàbitats de la Garrotxa. Són naturals? Són interessants?”. Com és ben sabut, el clima de la Garrotxa és de tipus mediterrani. No obstant això, la proximitat del mar a l’est i la particular orografia de la zona, fan que es produeixi una anomalia, sobretot en el règim de pluges, que determina que el clima d’una part de la Garrotxa s’assembli més a zones atlàntiques i centreeuropees que no pas al d’altres zones mediterrànies. Aquest fet ajuda a que en un territori relativament petit, com és el cas de la Garrotxa, presenti un paisatge molt variat, que es tradueix en molts ambients naturals diferents. Aquests ambients naturals, al llarg dels segles, s’han vist transformats per l’acció de l’home i actualment, aquest mosaic paisatgístic encara és més acusat. Qualsevol d’aquestes parts del mosaic, la podem anomenar hàbitat. Però, podem realment definir diferents tipus d’hàbitat, catalogar-los i ordenar-los? Algú ho ha fet? Què és un hàbitat natural? En queden d’hàbitats naturals? Hi ha hàbitats més interessants que altres? Què és un hàbitat d’interès comunitari? Quants n’hi ha a la Garrotxa i quin nom tenen? Quines espècies de flora i de fauna es tenen en compte per definir un hàbitat? Com es fa per conservar i protegir aquests hàbitats d’interès? Aquestes i altres preguntes serviran per introduir-nos en un debat apassionant i enriquidor!

Les Tertúlies naturalístiques de la Delegació de la Garrotxa de la ICHN tenen com a objectiu principal ser un punt de trobada de persones interessades en el patrimoni natural de la Garrotxa i estan obertes a tothom.

Normalment es fan cada segon dijous de mes i la idea és trobar-nos per sopar o menjar alguna cosa i aprofitar per parlar de diversos temes: aspectes concrets de fauna, flora o geologia, temes transversals referents a la Garrotxa, projectes previstos o que estan en marxa, …