39a Tertúlia Naturalística

Des de la Delegació de la Garrotxa de la ICHN, et convidem a la 39a Tertúlia Naturalística que durem a terme aquest proper dijous dia 14 de juliol de 2016 al restaurant CATÒLICS d’Olot (c/Clivillers, 7) a partir de les 21:00 h.

El títol d’aquesta tertúlia serà “Les joies de la corona. Hi ha una escala de valors naturals?”. La comarca de la Garrotxa és molt rica pel que fa al seu patrimoni natural. Hi ha elements geològics únics que configuren un paisatge especial, una gran biodiversitat florística que s’estén des dels ambients mediterranis més secs fins als racons muntanyencs més humits  i milers d’espècies animals que viuen en un territori petit, però a la vegada molt variat pel que fa als paisatges zoològics existents. A l’hora de classificar i ordenar tots aquests valors naturals, normalment utilitzem diversos criteris que ens ajuden a prioritzar quins són els més importants. Però, realment hi ha espècies més importants que altres? Quins són aquests criteris de priorització? Quines utilitats té aquesta escala d’importància dels valors naturals? A la Garrotxa s’han avaluat aquests valors geològics, florístics i faunístics? Es poden avaluar de forma objectiva? Hi ha espècies de primera i espècies de segona? Què vol dir espècie paraigua? Descobrir, conèixer, estudiar, protegir, conservar, divulgar, gestionar, … són accions necessàries per a tots els valors naturals? Aquestes i altres preguntes serviran per introduir-nos en un debat apassionant!

39a Tertúlia naturalística

Les Tertúlies naturalístiques de la Delegació de la Garrotxa de la ICHN tenen com a objectiu principal ser un punt de trobada de persones interessades en el patrimoni natural de la Garrotxa i estan obertes a tothom.

Es faran cada segon dijous de mes i la idea és trobar-nos per sopar o menjar alguna cosa i aprofitar per parlar de diversos temes: aspectes concrets de fauna, flora o geologia, temes transversals referents a la Garrotxa, projectes previstos o que estan en marxa, …

vine i participa