21a Tertúlia Naturalística

El títol d’aquesta tertúlia serà “Els amfibis i els rèptils de la Garrotxa: Què en sabem?”. A la comarca de la Garrotxa, hi viuen 14 espècies d’amfibis i 19 de rèptils. Sargantanes, dragonets, gripaus i granotes són animals que sovint veiem i que els trobem curiosos i simpàtics. Per contra, les serps són uns dels animals que desperten més antipaties i fòbies. No obstant això, la major part d’aquests rèptils són totalment inofensius i normalment fugen quan se senten amenaçats. Durant la tertúlia, repassarem quines són les espècies que viuen entre nosaltres i d’entre elles, les que són comunes i les que són rares i que difícilment veurem habitualment. Parlarem i debatrem aspectes relacionats amb els amfibis i els rèptils en general. Tenim prou coneixement dels amfibis i rèptils de casa nostra? Actualment, hi ha projectes destinats a l’estudi i al seguiment d’algunes d’aquestes espècies? Totes les serps són verinoses? Com es defensen els amfibis dels depredadors? Se sap quants individus moren cada any atropellats a les carreteres de la Garrotxa? On i quan podem observar amfibis i rèptils a la comarca de la Garrotxa? Aquestes i altres preguntes serviran per introduir-nos en un debat apassionant.

21a Tertúlia naturalística

Les Tertúlies naturalístiques de la Delegació de la Garrotxa de la ICHN tenen com a objectiu principal ser un punt de trobada de persones interessades en el patrimoni natural de la Garrotxa i estan obertes a tothom.

Es fan cada segon dijous de mes (11 de desembre, 8 de gener, 12 de febrer, …) i la idea és trobar-nos per sopar o menjar alguna cosa i aprofitar per parlar de diversos temes: aspectes concrets de fauna, flora o geologia, temes transversals referents a la Garrotxa, projectes previstos o que estan en marxa, …

vine i participa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *