26a Tertúlia Naturalística

El títol d’aquesta tertúlia serà “Lluita o conviència: espècies invasores de la Garrotxa”. Cada any es localitzen noves espècies, tant de flora com de fauna, a la comarca de la Garrotxa, i la majoria d’elles són espècies forànies que per diferents raons i diverses vies són introduïdes en els nostres ecosistemes naturals propers. Algunes d’elles no prosperen i acaben per desaparèixer, d’altres es van establint sense que ens n’adonem i també n’hi ha que no només es queden a viure a la zona, sinó que degut al seu caràcter invasor, colonitzen els ambients naturals entrant en competència i desplaçant les espècies pròpies del territori. A més, unes poques espècies d’aquestes ens afecten a nosaltres, els humans, ja sigui per qüestions de salut, ja sigui per raons econòmiques. Sabem quantes espècies forànies hi ha a la comarca? Quines són realment invasores? Cal eradicar totes les espècies forànies? A qualsevol preu? Quins programes de seguiment, control i eradicació hi ha actualment a la Garrotxa? Quins èxits i/o fracassos hi ha hagut en el control d’aquestes espècies? Qui té la responsabilitat d’aquestes actuacions de seguiment i control? Des del punt de vista ecològic, sabem quin és el balanç de les últimes dècades d’invasions ecològiques? Si augmenta el número d’espècies, augmenta la biodiversitat, no? Aquestes i altres preguntes serviran per introduir-nos en un debat apassionant.

26a Tertúlia naturalísticaLes Tertúlies naturalístiques de la Delegació de la Garrotxa de la ICHN tenen com a objectiu principal ser un punt de trobada de persones interessades en el patrimoni natural de la Garrotxa i estan obertes a tothom.

Es faran cada segon dijous de mes (9 d’abril, 14 de maig, 11 de juny …) i la idea és trobar-nos per sopar o menjar alguna cosa i aprofitar per parlar de diversos temes: aspectes concrets de fauna, flora o geologia, temes transversals referents a la Garrotxa, projectes previstos o que estan en marxa, …

vine i participa