Cap de setmana de les libèl·lules

Aquest cap de setmana pots participar en dues activitats sobre libèl·lules:

Dissabte 17 de juliol Observatori d’odonats de la Garrotxa i el Ripollès

Sortida tècnica de la Institució Catalana d’Història Natural, sobre el seguiment de les comunitats de libèl·lules de la Moixina. La delegació de la Garrotxa de la ICHN gestiona l’Observatori d’Odonats de la Garrotxa i del Ripollès, amb un total de 20 estacions amb seguiment des de fa 16 anys que ens permet veure l’evolució de les diferents especies de libèl·lules, algunes d’elles excel·lents indicadors de la salut dels nostres riu i zones humides.

L’activitat és de 11 a 15 h,, és una activitat gratuïta però cal inscriure’s prèviament a xevioliver@gmail.com.

Amb el pas dels temps l’observatori ha detectat una disminució preocupant d’espècies (9,4%) i de número d’exemplars (28,56%) de libèl·lules que indiquen que els nostres rius, rieres i zones humides pateixen nombrosos impactes i problemes.

En l’activitat es podrà veure com es desenvolupa un d’aquests seguiments d’odonats, concretament el dels Paratges de la Moixina, a Olot.

 

Diumenge 18 de juliol Les libèl·lules de Sant Feliu de Pallerols

El Grup de libèl·lules de Sant Feliu de Pallerols organitza la 3a sortida d’aquest any per observar libèl·lules, i fer fotografies de les diferents espècies presents al municipi. El Grup ja està preparant el llibre que publicarà a finals d’any i en aquests moments l’esforç es centra en la recollida de citacions per tot el municipi i aconseguir suficients fotografies per a la publicació. Si vols participar apunta’t, l’activitat serà de 11 a 14 h.

La inscripció a les dues activitats és gratuïta:  xevioliver@gmail.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *