La flora de Setcases

El proper divendres dia 22  de maig de 2021, sortirem des de l’aparcament annex a la plaça Verda de Setcases, a les 9 h, per conèixer la flora dels voltants de Setcases. Aquesta vegada veurem una mica de flora de boscos caducifolis i prats de dall del fons del vall. Serà una sortida matinal fins a les 14 h.

Seguint amb el projecte d’elaboració de la Guia de flora de Setcases, els participants faran fotografies per il·lustrar el llibre i botànics identificaran les plantes i explicaran els nom, les dites i els usos de les plantes observades.

Hem de fer moltes fotografies per al llibre que a finals d’any hauríem de tenir acabat.

La primera sortida d’aquest any l’hem fet coincidir amb una biomarató que organitza l’Institut Botànic de Barcelona, en coordinació amb la Societat Espanyola de Botànica (SEBOT). La I Biomarató de Flora Espanyola tindrà lloc els dies 21, 22 i 23 de maig d’enguany. i té coma aobjectiu promoure el coneixement de la flora.

Una biomarató no és altra cosa que una jornada de cerca d’espècies –en aquest cas, vegetals– que posteriorment s’identifiquen gràcies a l’ajuda i assessorament d’aficionats i experts. La mecànica de participació és molt senzilla i el registre de les observacions es farà mitjançant l’aplicació iNaturalist.

Des de l’Institut Botànic s’aposta per la Biomarató com a una bona iniciativa per a implicar els ciutadans en la botànica.

Recordeu que l’elaboració del llibre “Guia de Flora de Setcases” és un procés participatiu que s’emmarca en el projecte “Setcases, Poble Botànic del Pirineu”.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *