L’any 2018 tres parelles d’aufrany han criat a la Garrotxa.

Els grans rapinyaires necròfags de la comarca de la Garrotxa

El volum 8 dels Annals de la delegació de la Garrotxa recull un article sobre l’evolució espacial i temporal de l’estatus i dels paràmetres reproductors de les poblacions d’aus necròfagues o carronyaires com el voltor comú (Gyps fulvus), el trencalòs (Gypaetus barbatus), l’aufrany (Neophron percnopterus) i el voltor negre (Aegypius monachus) a la comarca de la Garrotxa. La recent nidificació a la comarca de la Garrotxa de tres de les quatre espècies d’aus anomenades necròfagues, després de més de 50 anys sense criar-hi, va motivar a un grup d’ornitòlegs locals a fer-ne un seguiment. En aquest article es descriuen els resultats obtinguts a partir de l’observació d’aquestes aus des de diferents punts de guaita en època de reproducció i els resultats obtinguts a partir del seguiment i maneig d’un punt d’alimentació suplementària. A més, també es valora i es discuteix la necessitat de legalitzar un punt d’alimentació suplementària (PAS) per minimitzar els efectes de la normativa actual que impedeix deixar animals morts en qualsevol indret de la comarca.

L’autor de l’article és Joan Montserrat i Reig, de l’Agrupació Naturalista i Ecologista de la Garrotxa.

Montserrat i Reig, Joan, 2018. Els gran rapinyaires necròfags de la comarca de la Garrotxa. Annals de la delegació de la Garrotxa de la Institució Catalana d’Història Natural, 8: 77-85.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *