SORTIDES NATURALISTES D’OBSERVACIÓ D’ORTÒPTERS

DISSABTE 16 DE SETEMBRE:

Coll de Faja (entre Cabrera i Falgars, la Vall d’en Bas)

Hora i lloc de trobada: Hostal Vertisol, les Preses, 10h

Programa: Des de Sant Julià de Cabrera seguirem per la pista i donarem la volta al Massís de Cabrera, per després trencar cap a La Faja i el Coll de Faja. Esperem trobar una bona quantitat d’espècies d’ambient de roureda, com també el poc citat grill d’arbust de ginebró Metrioptera saussuriana.

 

DIUMENGE 17 DE SETEMBRE:

Sortida a Rocacorba i Beget (Camprodon).

Hora i lloc de trobada: Hostal Ca La Gracieta (Vall de Bianya)

Programa: Des de la Vall de Bianya anirem en vehicles fins a Rocacorba, des d’on mostrejarem els prats humits i anirem caminant fins el Castell . Després explorarem els prats del voltant de Beget. Explorarem els ambients de rierol, prat de muntanya, alzinar de muntanya i roureda on podriem retrobar espècies poc citades com el grill de rierol Parapleurus alliaceus, la llagosta xerricosa Psophus stridulues i la llagosta verda d’ales curtes Tettigonia cantans.

La durada prevista és fins les 18 h (s’acordarà amb els participants al principi), però es pot allargar fins les 20 h o més tard, per així poder escoltar i enregistrar el cant de les espècies nocturnes. Cal portar aigua i menjar, barret i roba i calçat còmodes. Estaria bé que els que en sabeu i en teniu porteu la grabadora o càmera de retratar, així com el salabret (caça-papallones) si teniu permís de captura.

 

Les activitats són gratuïtes

 Per a més informació i inscripcions contacteu: rafaelcarbonellfont@gmail.com, donant el vostre telèfon mòbil per en cas que per circumstàncies meteorològiques adverses la sortida s’anul·lés poder contactar-vos. Assistència limitada a 25 participants.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.