Les libèl·lules de Sant Feliu de Pallerols. Xerrada i sortida

Els dies 21 i 22 de juliol, des de la Delegació de la Garrotxa de la Institució Catalana d’Història Natural i amb el suport del Grup d’Estudis Remences-Esbart Vall d’Hostoles i l’Ajuntament de Sant Feliu de Pallerols, hem organitzat les següents activitats:

Divendres 21 de juliol a les 19:30 h a la sala de l’Esbart de Sant Feliu de Pallerols, xerrada sobre libèl·lules i presentació del llibre “Les libèl·lules de Catalunya” a càrrec de Mike Lockwood coautor del llibre.

Dissabte 22 de juliol a les 9:00 h trobada a la plaça El Firal de Sant Feliu de Pallerols per fer una sortida matinal per observar les libèl·lules dels voltants de Sant Feliu, a càrrec de Mike Lockwood.

Les libèl·lules de Catalunya: Fruit de 10 anys de treball de camp, és un recull exhaustiu de la informació existent sobre les libèl·lules. Conté una introducció a la biologia del grup i 70 fitxes, una per a cadascuna de les espècies catalogades, que inclouen un mapa de distribució, una descripció detallada de la seva morfologia per facilitar-ne la identificació i valuosa informació addicional sobre els seus hàbitats característics, ecologia, comportament i estatus de protecció.

Per primera vegada s’introdueixen noms comuns en català i s’avalua el grau d’amenaça a partir dels criteris de la IUCN i d’un nou índex de Vulnerabilitat dels Odonats de Catalunya (IVOC). Així mateix, s’identifiquen els principals llocs d’interès odonatològic atenent la seva riquesa específica o la presència de tàxons amenaçats. L’obra, a més de presentar un important recurs per a la recerca, pot servir de base per a treballs de conservació d’aquest grup d’invertebrats i dels ecosistemes aquàtics on viuen. Al mateix temps, pretén ser un recurs didàctic adreçat a tots aquells que vulguin iniciar-se o aprofundir en el coneixement d’aquests insectes.