ACTIVITATS: PRESENTACIO DE LLIBRES I SORTIDA PER OBSERVAR OCELLS

Divendres 9 de juny a les 19:30 h a la sala de l’Esbart de Sant Feliu de Pallerols, xerrada amb fotografies i presentació dels llibres “Guia de camp dels ocells a Catalunya” i “Guia de rapinyaires de Catalunya” a càrrec de Fran Trabalon, ornitòleg i coautor dels llibres.

Dissabte 10 de juny a les 9:00 h trobada al Firal de Sant Feliu de Pallerols per fer una sortida matinal per observar ocells, a càrrec de l’ornitòleg Fran Trabalon.

 

Guia de camp dels ocells a Catalunya: és una guia fotogràfica que amb un llenguatge planer i entenedor per a tothom i, alhora, amb rigor científic, mostra 336 espècies d’ocells presents a Catalunya. Una guia que ajuda de manera pràctica a conèixer i identificar els ocells. De cada espècie es dóna el nom científic (amb regles de pronunciació i fonètica) i els noms populars catalans (a més dels noms en castellà, basc, gallec, anglès, francès i alemany) i les seves principals característiques com ara quina és la seva distribució a Catalunya, com és, quina grandària té, quant de temps viu (edats màximes registrades) i quants exemplars hi ha. A més, de cadascuna de les espècies s’inclou un gràfic d’abundància i fenologia. Finalment, s’inclou també un glossari de termes relacionats amb l’ornitologia i en l’argot ornitològic.

 

  • 336 espècies ordenades segons l’International Ornithologics Union Committee on Nomenclature (IOC).
  • Més de 1700 fotografies en color.
  • 336 gràfics intuïtius de fenologia i abundància per espècieGuia de rapinyaires de Catalunya: Reuneix tot el coneixement actual sobre la nidificació, l’alimentació, la migració i els moviments dels rapinyaires de Catalunya, tant de les espècies regulars al llarg del període anual com d’aquelles que són molt escasses o accidentals. També es posa èmfasi en la identificació dels rapinyaires, a través d’una descripció general, i de la inclusió de 300 fotografies a color i de làmines comparatives per a les espècies més conflictives. S’afegeix una taula fenològica on s’assenyala de manera ràpida i fàcil en quina època de l’any es presenten els rapinyaires a casa nostra.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *