Rapinyaires de la Garrotxa, rapinyaires de Catalunya

Aquest proper cap de setmana 13 i 14 de maig, des de la Delegació de la Garrotxa de la Institució Catalana d’Història Natural conjuntament amb l’Agrupació Naturalista i Ecologista de la Garrotxa i amb la col·laboració de l’ajuntament de Tortellà, hem organitzat les següents activitats amb el títol de “Rapinyaires de la Garrotxa, rapinyaires de Catalunya”.

Dissabte 13 de maig a les 19:00 h a la sala de plens de l’ajuntament de Tortellà (plaça Mercat, 21), xerrada sobre rapinyaires amb motiu de l’aparició del llibre “Guia de rapinyaires de Catalunya” a càrrec de Fran Trabalon coautor del llibre.

Diumenge 14 de maig a les 9:00 h trobada a l’ajuntament de Tortellà per fer una sortida matinal per observar aus en general i rapinyaires en particular, al Pla de Tapioles, a càrrec de Fran Trabalon.

Guia de rapinyaires de Catalunya: Reuneix tot el coneixement actual sobre la nidificació, l’alimentació, la migració i els moviments dels rapinyaires de Catalunya, tant de les espècies regulars al llarg del període anual com d’aquelles que són molt escasses o accidentals. També es posa èmfasi en la identificació dels rapinyaires, a través d’una descripció general, i de la inclusió de 300 fotografies a color i de làmines comparatives per a les espècies més conflictives. S’afegeix una taula fenològica on s’assenyala de manera ràpida i fàcil en quina època de l’any es presenten els rapinyaires a casa nostra.