43a Tertúlia Naturalística

Des de la Delegació de la Garrotxa de la ICHN, et convidem a la 43a Tertúlia Naturalística que durem a terme aquest proper dijous dia 12 de gener de 2017 al restaurant CATÒLICS d’Olot (c/Clivillers, 7) a partir de les 21:00 h.

El títol d’aquesta tertúlia serà “Animals vertebrats: el top 10 garrotxí. Quins són els més interessants de la Garrotxa?”. Ja fa uns anys que disposem del catàleg de fauna vertebrada de la Garrotxa, és a dir, un llistat de totes les espècies de peixos, amfibis, rèptils, aus i mamífers de la comarca. A més, aquest catàleg s’ha anat completant amb algunes noves incorporacions i actualment hi consten unes 450 espècies diferents. Algunes d’aquestes espècies estan protegides per la llei, altres gaudeixen de plans de millora i de conservació dels hàbitats on viuen, i també n’hi ha de rares o amb àrees de distribució restringides. Fins i tot, es fan seguiments periòdics per tal d’avaluar l’estat de les poblacions d’alguns d’aquests vertebrats. Però, de totes aquestes espècies, se sap quines són les més interessants? Què vol dir “les més interessants”? Existeixen criteris objectius per poder fer aquesta tria? Actualment tenim prou informació de la major part de les espècies? Quins són els grups més ben estudiats? És important saber quines espècies són les més interessants? Hi ha unes espècies més importants que unes altres? Cal esmerçar esforços en estudiar-les i protegir-les? Com es dóna a conèixer tota aquesta informació? Aquestes i altres preguntes serviran per introduir-nos en un debat apassionant i enriquidor!

Les Tertúlies naturalístiques de la Delegació de la Garrotxa de la ICHN tenen com a objectiu principal ser un punt de trobada de persones interessades en el patrimoni natural de la Garrotxa i estan obertes a tothom.
Normalment es fan cada segon dijous de mes i la idea és trobar-nos per sopar o menjar alguna cosa i aprofitar per parlar de diversos temes: aspectes concrets de fauna, flora o geologia, temes transversals referents a la Garrotxa, projectes previstos o que estan en marxa, …