36a Tertúlia Naturalística

Des de la Delegació de la Garrotxa de la ICHN, et convidem a la 36a Tertúlia Naturalística que durem a terme aquest proper dijous dia 14 d’abril de 2016 al restaurant CATÒLICS d’Olot (c/Clivillers, 7) a partir de les 21:00 h.

El títol d’aquesta tertúlia serà “Les orquídies de la Garrotxa: què en sabem?”. Quan parlem d’orquídies, parlem d’una de les famílies de plantes amb flors més nombrosa i diversa del planeta i que gaudeixen d’una àmplia acceptació social. Tot i així, gran part de la població les considera un element completament exòtic, ja que són d’aquesta mena totes les que es comercialitzen a les botigues, però ben a prop nostre, sense anar més enllà dels límits de la comarca de la Garrotxa, podem trobar unes 50 espècies diferents d’orquídies silvestres. Moltes de les espècies garrotxines són de mida petita i moltes vegades passen desapercebudes, però només cal mirar el nostre entorn amb ulls de naturalista i ens adonarem que, sobretot ara a la primavera, molts prats estan plens d’orquídies, que destaquen pels seus colors vius i que caminant per corriols enmig del bosc, trobarem orquídies que ens guien en el camí. N’hi ha de comunes i fàcils de trobar i d’identificar i d’altres rares i amb trets diferencials molt més críptics. L’any 2009 la Delegació de la Garrotxa de la ICHN va publicar la monografia “Les orquídies de la Garrotxa”, una obra de referència a nivell català fruit de la col·laboració de moltes persones amants de la natura en general, i de la flora i les orquídies en particular. Des de llavors fins a l’actualitat, s’han descobert noves espècies per a la comarca? En quins llocs i hàbitats podem trobar orquídies? Hi ha espècies protegides legalment? Cal adoptar mesures de conservació per a algunes de les espècies més rares i/o emblemàtiques? Quines són les curiositats més curioses de les orquídies? Hi ha orquídies paràsites? Quina relació hi ha entre en Charles Darwin i les orquídies? Què tenen a veure els testicles amb les orquídies? Què hem de fer i què no hem de fer quan trobem una orquídia? Aquestes i altres preguntes serviran per introduir-nos en un debat apassionant.

36a Tertúlia naturalística

Les Tertúlies naturalístiques de la Delegació de la Garrotxa de la ICHN tenen com a objectiu principal ser un punt de trobada de persones interessades en el patrimoni natural de la Garrotxa i estan obertes a tothom.

Es faran cada segon dijous de mes (12 de maig, 9 de juny, 14 de juliol, …) i la idea és trobar-nos per sopar o menjar alguna cosa i aprofitar per parlar de diversos temes: aspectes concrets de fauna, flora o geologia, temes transversals referents a la Garrotxa, projectes previstos o que estan en marxa, …

vine i participa