Xerrada sobre com comunicar la ciència

Aquest proper divendres dia 22 de gener de 2016, des de la Delegació de la Garrotxa de la ICHN, et convidem a assistir a la xerrada “Faria servir en Charles Darwin la wikipedia per comunicar les seves descobertes? 5 raons per comunicar obertament la ciència”, a càrrec de Miquel Duran, catedràtic de Química Física. Càtedra de Cultura Científica i Comunicació Digital de la Universitat de Girona. La xerrada tindrà lloc a la sala El Caliu de “ELS CATÒLICS” (c/Clivillers, 7 d’Olot) i començarà a les 20:00 h.

Cartell xerrada.JPEG

Cartell xerrada

La comunicació i la divulgació de la ciència és una tasca clau que no és exclusiva de la comunitat acadèmica i professional científica. No, no és pas fàcil comunicar, divulgar, promoure ni vertebrar la ciència, perquè el coneixement científic es basa en una reflexió sobre els fets de la Natura que impliquen tenir prou curiositat per conèixer les lleis de l’univers i fer-se preguntes: Per què les coses són així? Per què les coses no són d’una altra manera? I si…? I així, què…?

Quines raons podem trobar, certament justificades, per no comunicar ni divulgar ciència, sobretot amb eines digitals?

– No tinc res interessant a explicar

– No tinc diners

– No tinc temps ni energia

– No conec les eines digitals

– Ningú no m’ho reconeix

Cadascuna d’aquestes cinc raons pot ser contestada racionalment, però així i tot, hi ha tot un component emocional que dificulta la comunicació de la ciència. En aquesta xerrada es tractarà aquest tema, i com la ciència oberta és una eina que facilita al comunicació social de la ciència. També es valorarà la Viquipèdia com a eina de comunicació i com a font de coneixement.

Miquel Duran dedica atenció primordial a la utilització intel·ligent de les TIC i de les xarxes socials en l’àmbit universitari i en la comunicació científica. Actualment promou diversos projectes comunicatius digitals en el marc de la Càtedra de Cultura Científica i Comunicació Digital amb l’objectiu de fomentar la comprensió pública de la ciència. El 2015 ha estat guardonat per la Generalitat de Catalunya amb la Medalla Narcís Monturiol al mèrit científic i tecnològic.

vine i participa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.