33a Tertúlia Naturalística

Des de la Delegació de la Garrotxa de la ICHN, et convidem a la 33a Tertúlia Naturalística que durem a terme aquest proper dijous dia 14 de gener de 2016 alrestaurant CATÒLICS d’Olot (c/Clivillers, 7) a partir de les 21:00 h.

El títol d’aquesta tertúlia serà “Turisme de natura: ús o abús?”. El patrimoni natural de la comarca de la Garrotxa és molt ric i variat amb uns valors geològics, florístics, faunístics i paisatgístics únics. A més, històricament ha estat una zona que ha atret l’atenció de científics i naturalistes que han estudiat aquest patrimoni i l’han donat a conèixer. Actualment, aquest interès segueix més o menys viu, però també s’hi ha afegit les ganes de la població en general de descobrir, conèixer, veure, sentir i fotografiar la natura. Ens movem i viatgem, en definitiva fem turisme, per anar a veure aquella espècie d’ocell o fotografiar orquídies o passejar per un paisatge de somni. Quins tipus de turisme de natura hi ha? Cal fomentar aquesta pràctica a tots els llocs per igual? Cal posar barreres a la natura? Tothom té dret a accedir a tot arreu? Cal protegir les zones més sensibles i les espècies més amenaçades? En fem un bon ús turístic de la natura? N’estem abusant massa? Quin rol hi juguen els propietaris i els gestors del territori? I els científics? Aquestes i altres preguntes serviran per introduir-nos en un debat apassionant.

Cartell 33a Tertúlia

Les Tertúlies naturalístiques de la Delegació de la Garrotxa de la ICHN tenen com a objectiu principal ser un punt de trobada de persones interessades en el patrimoni natural de la Garrotxa i estan obertes a tothom.

Es faran cada segon dijous de mes (11 de febrer, 10 de març, …) i la idea és trobar-nos per sopar o menjar alguna cosa i aprofitar per parlar de diversos temes: aspectes concrets de fauna, flora o geologia, temes transversals referents a la Garrotxa, projectes previstos o que estan en marxa, …

vine i participa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *