32a Tertúlia Naturalística

Des de la Delegació de la Garrotxa de la ICHN, et convidem a la 32a Tertúlia Naturalística que durem a terme aquest proper dijous dia 10 de desembre al restaurant CATÒLICS d’Olot (c/Clivillers, 7) a partir de les 21:00 h.

El títol d’aquesta tertúlia serà “Què sabem? o Què no sabem? El coneixement sobre el patrimoni natural de la Garrotxa”. Històricament, la comarca de la Garrotxa ha despertat l’interès científic i naturalístic pel seu patrimoni natural. Estudis sobre el vulcanisme i la geologia en general i la recerca sobre la flora, la vegetació i la fauna del territori, han anat ampliant el coneixement sobre la natura des de fa ja uns quants segles. Durant el primer seminari sobre patrimoni natural de la comarca de la Garrotxa que es va celebrar a Olot ara fa més de deu anys, es va presentar una diagnosi sobre aquest coneixement, i tot i reconèixer que comparativament amb altres territoris, la comarca de la Garrotxa és una comarca ben estudiada, en termes absoluts, podem dir que de determinats aspectes, no en sabem gaire res. Deu anys després, en el darrer seminari, es va tornar a posar sobre la taula aquest debat i es va constatar que s’havia avançat força, però que encara queden grans llacunes en aquest coneixement del patrimoni natural. Quins són els àmbits més estudiats? Encara es poden descobrir més volcans? Hi ha algú que estudiï les algues? Cal fer seguiments sobre la flora amenaçada i la flora invasora? S’han estudiat mai els peixos dels rius garrotxins? Hi ha cap linx a la Garrotxa? Sabem per què la papallona zebrada sempre gira a la dreta després de posar un ou? Val la pena dedicar esforços a la recerca sobre el patrimoni natural? Aquestes i altres preguntes serviran per introduir-nos en un debat apassionant.

32a Tertúlia naturalística

Les Tertúlies naturalístiques de la Delegació de la Garrotxa de la ICHN tenen com a objectiu principal ser un punt de trobada de persones interessades en el patrimoni natural de la Garrotxa i estan obertes a tothom.

Es faran cada segon dijous de mes (14 de gener, 11 de febrer, 10 de març …) i la idea és trobar-nos per sopar o menjar alguna cosa i aprofitar per parlar de diversos temes: aspectes concrets de fauna, flora o geologia, temes transversals referents a la Garrotxa, projectes previstos o que estan en marxa, …

vine i participa