31a Tertúlia Naturalística

Des de la Delegació de la Garrotxa de la ICHN, et convidem a la 31a Tertúlia Naturalística que durem a terme aquest proper dijous dia 12 de novembre al restaurant CATÒLICS d’Olot (c/Clivillers, 7) a partir de les 21:00 h.

El títol d’aquesta tertúlia serà “Els ratpenats de la Garrotxa. Un so val més que mil imatges”. Des de sempre els ratpenats han estat un grup de mamífers perseguits i maltractats degut a les creences populars que els relacionen amb el diable i com a éssers portadors de mals auguris. En realitat, són animals fascinants: són els únics mamífers capaços de volar, s’orienten en la foscor a través de la ecolocalització, molts d’ells dormen i descansen cap per avall, diverses espècies viuen en grans colònies en coves i avencs, realitzen migracions de milers de quilòmetres i fins i tot, comparteixen casa amb nosaltres. Al llarg de l’evolució, han anat adquirint diverses adaptacions que els han permès esdevenir uns animals molt especialitzats pel que fa a la seva capacitat d’orientar-se, obtenir aliment o viure en determinats ambients poc habituals per a altres animals. Realment, com ho fan els ratpenats per orientar-se en la foscor? Què és l’ecolocalització? Quantes espècies de ratpenats hi ha a la Garrotxa? Es fan estudis i seguiments de les seves poblacions? Hi ha espècies que xuclen la sang d’altres animals? Com s’orienten en les grans migracions que fan? Quants anys viuen? Poden transmetre la ràbia? Quines actuacions es fan per a la conservació de les diverses espècies? Aquestes i altres preguntes serviran per introduir-nos en un debat apassionant.

31a Tertúlia naturalística

Les Tertúlies naturalístiques de la Delegació de la Garrotxa de la ICHN tenen com a objectiu principal ser un punt de trobada de persones interessades en el patrimoni natural de la Garrotxa i estan obertes a tothom.

Es faran cada segon dijous de mes (10 de desembre, 14 de gener, 11 de febrer, …) i la idea és trobar-nos per sopar o menjar alguna cosa i aprofitar per parlar de diversos temes: aspectes concrets de fauna, flora o geologia, temes transversals referents a la Garrotxa, projectes previstos o que estan en marxa, …

vine i participa