30a Tertúlia Naturalística

Des de la Delegació de la Garrotxa de la ICHN, iniciem la tercera temporada de les Tertúlies Naturalístiques, amb nous temes i amb ganes que esdevinguin un punt de trobada  de persones interessades en el patrimoni natural de la comarca de la Garrotxa.

El títol d’aquesta tertúlia serà “Els fongs de la Garrotxa. No només hi ha bolets!”. El regne dels fongs presenta una diversitat molt gran d’espècies, amb formes molt diferents, cicles vitals diversos i ecologies particulars. La majoria de fongs viuen al sòl (tot i que també n’hi ha d’aquàtics), a la matèria morta o juntament amb plantes, animals o altres fongs. Juguen un paper primordial en els ecosistemes a l’hora de descompondre matèria orgànica i són imprescincibles en els cicles i intercanvis de nutrients. Alguns d’aquests fongs es fan visibles quan fructifiquen, com a bolets o com a floridures. Els hem utilitzat i els utilitzem com a font d’aliment, per fer cervesa o vi, com a font d’antibiòtics, com a psicotròpics, …, però també provoquen importants malalties en humans, pèrdues en els conreus i afectacions al patrimoni natural. Què en sabem dels fongs de la Garrotxa? Quantes espècies de bolets podem trobar a casa nostra? Hi ha algun tipus de catàleg? Es fan seguiments d’espècies concretes? Quan i on podem observar més espècies diferents de bolets? Com utilitzem els fongs a la Garrotxa? Hi ha fongs invasors? Quines plantes i animals es veuen perjudicades per l’acció de fongs? Aquestes i altres preguntes serviran per introduir-nos en un debat apassionant.

30a Tertúlia naturalísticaLes Tertúlies naturalístiques de la Delegació de la Garrotxa de la ICHN tenen com a objectiu principal ser un punt de trobada de persones interessades en el patrimoni natural de la Garrotxa i estan obertes a tothom.

Es faran cada segon dijous de mes (12 de novembre, 10 de desembre, …) i la idea és trobar-nos per sopar o menjar alguna cosa i aprofitar per parlar de diversos temes: aspectes concrets de fauna, flora o geologia, temes transversals referents a la Garrotxa, projectes previstos o que estan en marxa, …

vine i participa