29a Tertúlia Naturalística

El títol d’aquesta tertúlia serà Ja no plourà més! Està canviant el clima de la Garrotxa?. El clima el definim com el conjunt de condicions atmosfèriques i ambientals pròpies d’una regió que afecten la vida dels éssers vius. La Garrotxa, degut a la situació geogràfica on es troba, presenta un clima mediterrani típic a la zona més oriental i en canvi, a la part occidental hi trobem un clima més de muntanya, anomenat moltes vegades centreeuropeu o de tendència atlàntica. Al llarg de l’any, les condicions meteorològiques són molt canviants, però any rere any es van repetint d’una manera més o menys variable. Quines són les dades meteorològiques reals que determinen el clima de la Garrotxa? Es poden consultar a algun lloc? Fins on arriba la nostra memòria meteorològica? És veritat que el clima està canviant? Aquests canvis els podem percebre? És normal que plogui tant o que faci tanta calor? Tornarà a ploure? Canviarà el paisatge de la Garrotxa? Aquestes i altres preguntes serviran per introduir-nos en un debat apassionant.

29a Tertúlia naturalística

Les Tertúlies naturalístiques de la Delegació de la Garrotxa de la ICHN tenen com a objectiu principal ser un punt de trobada de persones interessades en el patrimoni natural de la Garrotxa i estan obertes a tothom.

Aquesta és l’última tertúlia de la temporada. De cara a l’octubre, les tornarem a fer cada segon dijous de mes, i com sempre, la idea serà trobar-nos per sopar o menjar alguna cosa i aprofitar per parlar de diversos temes: aspectes concrets de fauna, flora o geologia, temes transversals referents a la Garrotxa, projectes previstos o que estan en marxa, …

vine i participa