25a Tertúlia Naturalística

El títol d’aquesta tertúlia serà “La migració primaveral dels ocells a la Garrotxa”. Els ocells són un dels grups animals que desperta més interès entre nosaltres. Pràcticament a qualsevol lloc i qualsevol dia de l’any en podem veure o en podem sentir. A la comarca de la Garrotxa, s’han observat més de 240 espècies diferents. Unes hi viuen durant tot l’any, altres a la primavera hi vénen per criar i unes altres arriben a la tardor per passar l’hivern buscant recer. També n’hi ha que només hi estan de pas i unes d’esporàdiques que es detecten molt de tant en tant.  En aquests moments d’impàs (primavera i tardor) entre que unes vénen i les altres se’n van, és quan hi ha més moviment i podem observar més espècies diferents. Concretament a la primavera, durant la migració prenupcial, és quan la voràgine ornitològica és més gran. Què en sabem d’aquesta migració a la comarca de la Garrotxa? Quins són els ambients escollits per venir a criar? Quins mètodes s’utilitzen per estudiar aquests viatges de les aus? Quines són les espècies emblemàtiques que vénen a criar a la Garrotxa? Quan arriben? Els mateixos individus crien als mateixos llocs cada any? Es fan seguiments anuals per detectar canvis en el comportament dels ocells migradors? Aquestes i altres preguntes serviran per introduir-nos en un debat apassionant en el que hi participaran experts ornitòlegs que ens il·lustraran amb exemples concrets de tots aquests temes.

25a Tertúlia naturalística

Les Tertúlies naturalístiques de la Delegació de la Garrotxa de la ICHN tenen com a objectiu principal ser un punt de trobada de persones interessades en el patrimoni natural de la Garrotxa i estan obertes a tothom.

Es faran cada segon dijous de mes (9 d’abril, 14 de maig, 11 de juny …) i la idea és trobar-nos per sopar o menjar alguna cosa i aprofitar per parlar de diversos temes: aspectes concrets de fauna, flora o geologia, temes transversals referents a la Garrotxa, projectes previstos o que estan en marxa, …

vine i participa