23a Tertúlia Naturalística

El títol d’aquesta tertúlia serà “Els insectes de la Garrotxa: què en sabem?”. El grup dels insectes és sense cap mena de dubte el més nombrós i el més divers del regne animal. Es creu que a la Terra, n’hi ha milions d’espècies diferents, la majoria de les quals encara per descriure. A la Garrotxa, actualment no sabem quantes espècies hi han estat citades, però segur que uns quants milers. Tot i així, moltes vegades només s’han aconseguit llistats d’espècies i el desconeixement de la seva biologia i ecologia és total. A la comarca, els insectes millor estudiats són les libèl·lules, les papallones de dia, els grills i les llagostes i algunes famílies d’escarabats. Des del punt de vista humà, els insectes desperten odis i passions: per uns piquen, fan fàstic, són molestos i suposen plagues, i per altres, són preciosos, graciosos, beneficiosos i totalment inofensius. A la Delegació de la Garrotxa de la ICHN, actualment hi ha formats grups d’estudi dels odonats (libèl·lules), dels lepidòpters diürns (papallones de dia) i dels ortòpters (grills i llagostes) i estem oberts a la creació de nous grups de treball que ajudin a millorar el coneixement d’aquests animals. Quins són els grups d’insectes més desconeguts? Hi ha realment espècies perilloses per a la salut humana? Quines relacions trobem entre insectes i plantes? Quins mecanismes de defensa utilitzen els insectes per escapar dels depredadors? Per a què serveixen els insectes? Aquestes i altres preguntes serviran per introduir-nos en un debat apassionant.

23a Tertúlia naturalística

Les Tertúlies naturalístiques de la Delegació de la Garrotxa de la ICHN tenen com a objectiu principal ser un punt de trobada de persones interessades en el patrimoni natural de la Garrotxa i estan obertes a tothom.

Es faran cada segon dijous de mes (12 de febrer, 12 de març, 9 d’abril, …) i la idea és trobar-nos per sopar o menjar alguna cosa i aprofitar per parlar de diversos temes: aspectes concrets de fauna, flora o geologia, temes transversals referents a la Garrotxa, projectes previstos o que estan en marxa, …

vine i participa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *