22a Tertúlia Naturalística

El títol d’aquesta tertúlia serà “Els mol·luscs de la Garrotxa: cargols, llimacs i nàiades”. A Catalunya es coneixen prop de 300 espècies de mol·luscs d’hàbitats continentals, és a dir, terrestres i d’aigües dolces. D’aquestes espècies un bon número es troben a la comarca de la Garrotxa degut, sobretot, a la gran quantitat d’ambients naturals diferents que hi ha. A més, gràcies a la situació biogeogràfica de la Garrotxa, algunes de les espècies més emblemàtiques i rares de Catalunya, també les trobem a la nostra comarca. De mol·luscs no només hi ha els cargols que cuinem a la cassola, sinó que n’hi ha desenes d’espècies diferents. Algunes grans i vistoses, però moltes d’elles petites i discretes. També trobem moltes espècies de llimacs i pel que fa al grup dels bivalves, a la Garrotxa hi tenim les nàiades. Sabem quantes espècies de mol·luscs hi ha a la Garrotxa? N’hi ha d’endèmiques i que es troben protegides per la llei? Quins són els millors indrets per observar cargols i llimacs? Han arribat les temudes espècies invasores? En definitiva, tenim prou coneixement dels mol·luscs de casa nostra? Aquestes i altres preguntes serviran per introduir-nos en un debat apassionant.

22a Tertúlia naturalística

Les Tertúlies naturalístiques de la Delegació de la Garrotxa de la ICHN tenen com a objectiu principal ser un punt de trobada de persones interessades en el patrimoni natural de la Garrotxa i estan obertes a tothom.

Es fan cada segon dijous de mes (8 de gener, 12 de febrer, 12 de març…) i la idea és trobar-nos per sopar o menjar alguna cosa i aprofitar per parlar de diversos temes: aspectes concrets de fauna, flora o geologia, temes transversals referents a la Garrotxa, projectes previstos o que estan en marxa, …

vine i participa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *