20a Tertúlia Naturalística

El títol d’aquesta tertúlia serà “Invasions o colonitzacions: fauna i flora dels rius de la comarca de la Garrotxa”. Els rius i els cursos d’aigua en general, des de sempre han estat font de vida. Tot i així, durant molt temps es van convertir en clavegueres a cel obert on la vida vegetal i animal es va tornar insuportable. De mica en mica s’han anat recuperant i actualment, els cursos fluvials de la Garrotxa estan en millor estat que fa uns anys. Els rius també representen vies ràpides per on moltes espècies poden colonitzar nous territoris i des de sempre, però de forma exponencial en les darreres dècades, aquest fet s’ha anat donant. Aquestes colonitzacions són positives? Quan passen a ser invasions que alteren els hàbitats? Cal intervenir intentant eliminar plantes i animals foranis? Existeix un catàleg d’aquestes espècies? Coneixem els efectes reals d’aquestes colonitzacions? Cal deixar fer i que els ecosistemes fluvials es reequilibrin sols? Amb preguntes com aquestes i altres que aniran sorgint, ens anirem introduint en un debat apassionant.

20a Tertúlia naturalística

Les Tertúlies naturalístiques de la Delegació de la Garrotxa de la ICHN tenen com a objectiu principal ser un punt de trobada de persones interessades en el patrimoni natural de la Garrotxa i estan obertes a tothom.

Es faran cada segon dijous de mes (13 de novembre, 11 de desembre, 8 de gener, …) i la idea és trobar-nos per sopar o menjar alguna cosa i aprofitar per parlar de diversos temes: aspectes concrets de fauna, flora o geologia, temes transversals referents a la Garrotxa, projectes previstos o que estan en marxa, …

vine i participa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *