15a Tertúlia Naturalística

El títol d’aquesta tertúlia serà “El top 10: la llista negra de les plantes invasores de la Garrotxa”. Parlarem i debatrem aspectes relacionats amb les espècies exòtiques de plantes presents a la comarca de la Garrotxa. Les plantes invasores són la segona causa de pèrdua de biodiversitat al Planeta- A la Garrotxa, s’han identificat més de 300 espècies de plantes al·lòctones i actualment, la delegació de la Garrotxa e la ICHN està elaborant el “Mapa de diagnosi de plantes invasores de la Garrotxa, 2007-2016”  amb l’objectiu de disposar de  fotografies fixes al llarg del temps de la distribució, importància i incidència dels tàxons invasors a la comarca. Quins criteris s’utilitzen per classificar les espècies forànies? Quines impacten sobre els ecosistemes naturals i quines sobre les activitats socio-econòmiques? En tenim prou informació? Cal fer-ne un seguiment personalitzat? A la Garrotxa, les coneixem bé? Som capaços de fer la llista de les 10 espècies més invasores de la Garrotxa? Cal fer-la? Serveix d’alguna cosa? Les espècies invasores s’han d’eradicar?… Aquestes i altres preguntes serviran per introduir-nos en un debat apassionant i de màxima actualitat

15a Tertúlia NatLes Tertúlies naturalístiques de la Delegació de la Garrotxa de la ICHN tenen com a objectiu principal ser un punt de trobada de persones interessades en el patrimoni natural de la Garrotxa i estan obertes a tothom.

Es fan cada segon dijous de mes (10 d’abril, 8 de maig, 12 de juny, …) i la idea és trobar-nos per sopar o menjar alguna cosa i aprofitar per parlar de diversos temes: aspectes concrets de fauna, flora o geologia, temes transversals referents a la Garrotxa, projectes previstos o que estan en marxa, …

vine i participa

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *