13a Tertúlia Naturalística

El títol d’aquesta tertúlia serà “Els ocells de la Garrotxa: Què en sabem?”. El grup dels ocells és un dels més ben estudiats de tot el regne animal. A la Garrotxa, una comarca amb una tradició ornitològica molt arrelada, s’han arribat a detectar més de dues-centes espècies d’aus. Actualment, hi ha diversos projectes destinats a l’estudi i al seguiment de les poblacions d’aus de Catalunya i alguns d’ells amb una presència significativa a la Garrotxa. Durant la tertúlia, parlarem i debatrem aspectes relacionats amb els ocells en general. Tenim prou coneixement dels ocells de casa nostra? Els ocells són una bona porta d’entrada per a futurs naturalistes? Com a grup, estan massa valorats en detriment d’altres animals menys mediàtics? Com es gestionen les dades que s’obtenen cada any a partir dels estudis que es fan? Tots els estudis de seguiment de poblacions d’ocells són igual d’importants? Cal anellar-los? Cal ajudar-los amb caixes niu i suplements alimentaris durant l’hivern? Aquestes i altres preguntes serviran per introduir-nos en un debat apassionant.

13a Tertúlia naturalística

Les Tertúlies naturalístiques de la Delegació de la Garrotxa de la ICHN tenen com a objectiu principal ser un punt de trobada de persones interessades en el patrimoni natural de la Garrotxa i estan obertes a tothom.

Es faran cada segon dijous de mes (13 de febrer, 13 de març, 11 d’abril, …) i la idea és trobar-nos per sopar o menjar alguna cosa i aprofitar per parlar de diversos temes: aspectes concrets de fauna, flora o geologia, temes transversals referents a la Garrotxa, projectes previstos o que estan en marxa, …

vine i participa