10a Tertúlia Naturalística

Amb aquesta tertúlia comencem la segona temporada de les Tertúlies Naturalístiques de la Delegació de la Garrotxa de la ICHN que tenen com a objectiu principal ser un punt de trobada de persones interessades en el patrimoni natural de la Garrotxa i estan obertes a tothom.

Es fan cada segon dijous de mes (14 de novembre, 12 de desembre, 9 de gener, …) i la idea és trobar-nos per sopar o menjar alguna cosa i aprofitar per parlar de diversos temes: aspectes concrets de fauna, flora o geologia, temes transversals referents a la Garrotxa, projectes previstos o que estan en marxa, …

10a Tertúlia naturalísticaEl títol d’aquesta tertúlia serà “Per què protegim determinades espècies de plantes i animals?”. Parlarem i debatrem sobre quines espècies estan protegides per les diverses normatives i quines estan incloses en les diferents llistes vermelles que existeixen actualment. Quins criteris s’utilitzen per determinar si una espècie s’ha de protegir? Quins són els diferents graus de protecció que hi ha? Protegim igual les plantes que els animals? Mirem amb els mateixos ulls els animals vertebrats i els animals invertebrats? Gens, individus, poblacions, metapoblacions, espècies, grups d’espècies, … : què hem de protegir? Cal protegir res? Protegint els hàbitats n’hi ha prou? Amb preguntes com aquestes ens anirem introduint en un debat intens i esperem que fructífer, sobre un tema al voltant del qual hi treballa molta gent i que contínuament es genera molta informació, tant a nivell local com a nivell internacional, però que moltes vegades no s’acaben de veure uns criteris ben definits i consensuats.